Bio

Als kind toeterde ik op een saxofoon in de muziekschool en vanaf mijn 15e begon ik ook mijn huisgenoten lastig te vallen met oeverloos gepingel op mijn elektrische gitaar.  Al snel baande ik me een weg naar de eerste bandjes en werd elk overblijvend moment opgevuld met het luisteren naar muziek. Op het einde van de middelbare school begon de muziekmicrobe me zo te beheersen dat ik aan het conservatorium van Gent de richting muziekproducer ging studeren .
 
Na deze studies ging ik aan de slag in de Tv-wereld. Want bovenop die passie voor muziek moest ik zonodig ook houden van films, televisie, lezen en actualiteit, dus de tv-sector leek toen een vanzelfsprekende keuze. In de jaren die volgden ging ik aan de slag als redacteur van verschillende Tv-programma’s én als audio post-productie mixer. Daarboven kwamen er ook al eens wat korte opdrachtjes als videomonteur tussen, en schreef ik al eens wat teksten voor radiospots. 
 
In de lente van 2016 begon ik in de plaatselijke kringwinkel te neuzen in de platenbakken. Ik ontdekte er allerlei vreemde hoezen die mijn aandacht trokken en talloze artiesten waarvan ik nog nooit had gehoord. ‘Zouden er achter deze plaatjes geen bijzondere verhalen verscholen zitten’ vroeg ik me af en ik pakte er al gauw enkele mee. Het begon met die paar platen en een Facebookpagina, maar voor ik het goed en wel besefte had ik enkele duizenden kringwinkelplaatjes in mijn platenkast staan én werd de theatertournée ‘Plaatjes Uit De Kringwinkel’, in samenwerking met Jan De Smet,  uit de grond gestampt. Mijn plaatjes haalden ook het televisiescherm, want in het najaar van 2018 startte mijn rubriek ‘De Platenkast’ in het Tv-programma Iedereen Beroemd. Daarin stel ik welke week enkele plaatjes voor en ga ik de man of vrouw achter een plaat interviewen.
 
Bovendien merkte ik dat het ook gewoon geweldige lol was om met mijn plaatjes op een feestje aan te komen. Zonder de evidente feesthits, maar mét een bizarre collectie van onbekende pareltjes kan je mensen ook een geweldige tijd op en naast de dansvloer bezorgen.
 
Ondertussen blijf ik aan de slag als Tv-redacteur, presentator en klankmixer.
 
Denk je dat je mijn diensten kan gebruiken? Je mag me altijd een seintje geven op info@bertblommen.be.
Bert Blommen - DJ, muzikant, TV- en Theatermaker